Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Kūpinātas vistas gaļas salāti ar grauzdiņiem

● 150 – 200 gramu kūpinātu vistas šķiņķīšu,
● 200 gramu tomātu,
● 140 gramu siera,
● dažas baltmaizes šķēles,
● 1 ēdamkarote augu eļļas,
● pētersīļu zaļumi,
● šķipsna kaltētu raudeņu,
● šķipsna kaltētu maltu ķiploku,
● sāls.
Mērcei:
● 2 ēdamkarotes skābā krējuma,
● 1 ēdamkarote sinepju,
● 1 ēdamkarote sojas mērces.

Šo sātīgo salātu pagatavošanai izmantoju iegādātos gatavos grauzdiņus. Taču tos iespējams pagatavot pašiem. Baltmaizes šķēles jāsagriež kubiņos un maisiņā kopā ar šķipsniņu sāls, ķiplokiem un raudeni, pielejot arī eļļu, kārtīgi jāsapurina, tad jāizlīdzina uz plāts un līdz 170 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī jāizkaltē un mazliet jāapbrūnina 5 – 7 minūtes. To varam paveikt arī pannā uz plīts.
Tomātus sagriezu kubiņos, piekaisīju sāli un sietiņā notecināju tiem sulu. Kūpinātus vistas girosus un sieru arī sagriezu kubiņos, bet pētersīļu lapiņas sasmalcināju. Recepti papildināju, smalki sagriežot arī dažas Ķīnas kāposta lapas, lai ēdiens būtu bagātīgāks. Sagrieztās sastāvdaļas sajaucu kopā ar mērci, ko pagatavoju, samaisot skābo krējumu ar sinepēm un sojas mērci. Sāls – pēc garšas. Salātus, pārkaisītus ar grauzdiņiem, tad varam pasniegt vai nu lielākā bļodā, vai arī izliktus porciju trauciņos. Rotājumam noderēja pētersīļu lapiņas un kāda tomāta šķēlīte.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.