● 3 kūpināti vistas girosi,
● 200 gramu marinētu šampinjonu,
● ½ sarkanā saldā pipara,
● 3 marinēti gurķi,
● 100 gramu siera,
● 2 olas,
● 100 gramu konservētas kukurūzas,
● skābais krējums,
● majonēze.
Sātīgu salātu cienītājiem noderēs šī recepte. To lieliski varam izmantot arī, lai sarūpētu svētku mielastu. Laika tam nebūs sevišķi daudz – šogad svētki “iekrīt” jau uzreiz pēc darba nedēļas beigām. Jāizvāra tikai olas. Pēc tam tās atdzesēju, nolobīju un sarīvēju, tāpat – arī sieru. Kūpinātu vistas gaļu (šim nolūkam esmu iecienījusi girosus), kā arī gurķus, no sēkliņām atbrīvotu saldo piparu un sēnes sagriezu gabaliņos, konservēto kukurūzu notecināju. Samaisīju majonēzi kopā ar skābo krējumu. Sagatavotās sastāvdaļas bļodā sajaucu, piemaisīju majonēzes un krējuma mērci, tad visu pārliku salāttraukā un pārkaisīju ar sarīvētām olām.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 13.10.2024
- Sveiki! Pieslēgties