● 1 tortiljas ripa vai lavaša plāksne,
● plāna siera šķēle,
● tomāts,
● avokado,
● 1 ola,
● sāls,
● augu eļļa.
Plaši pasaulē izplatītās tortiljas bija iegādātas, taču vēl nebiju tās izmantojusi kāda ēdiena pagatavošanai. Uzkoda izdevās garda, ar to varētu mieloties arī, piemēram, brokastīs.
Olu iesitu bļodiņā, ar dakšiņu saklapēju un ar augu eļļu ietaukotā pannā izcepu omleti, uzkaisot sāli.
Tortiljas vidū liku siera ripiņu (ledusskapī atradās kūpināts siers ar maigu dūmu garšu), tad – izcepto olu, pēc tam – plānās šķēlītēs sagrieztu tomātu un avokado. Visu satinu tā, lai veidojas “aploksnīte”, un liku nedaudz ar augu eļļu ietaukotā pannā ar “šuvi” uz leju. Pildīto uzkodu apcepu no abām pusēm līdz zeltainumam. Sātīgi un gardi!
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 12.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties