Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Biezpiena un cepumu deserts ar sukādēm

● 250 gramu biezpiena,
● 2 ēdamkarotes skābā krējuma,
● 1,5 ēdamkarotes cukura,
● 2 auzu cepumi,
● sukādes,
● marmelāde vai žāvēti augļi pēc garšas.

Pēc šīs pashai paredzētās receptes vadoties, pagatavoju gardu un veselīgu biezpiena desertu. Tas bija vienkārši un ātri, jo nekas nebija jācep vai jāvāra. Šim nolūkam izmantoju sausu vājpiena biezpienu ieteiktā 9% vietā. To izliku bļodā, piekaisīju cukuru un pievienoju skābo krējumu. Visu sablendēju viendabīgā masā.

Auzu cepumus smalki sadrupināju un pievienoju biezpiena masai, piemaisīju arī žāvētas dzērvenes, sasmalcinātas pomelo sukādes un krāsaino marmelādi.

Atbilstoša izmēra bļodiņu izklāju ar dubultu pārtikas plēvīti un izlīdzināju tur biezpiena masu. Visu no virspuses pārsedzu ar plēvīti, uzliku nelielu slogu un ievietoju ledusskapī. Vakarā pagatavotu desertu tā tur varam atstāt pa nakti un otrā dienā apvērst uz lēzenā šķīvja, protams, noņemot plēvīti. Kā gardumu izrotāt – brīva izvēle.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.