● 2 vārītas bietes,
● 2 vārīti burkāni,
● 2 vārīti kartupeļi,
● 2 vārītas olas,
● 1 kārbiņa šprotu eļļā,
● 1 sīpols,
● sāls,
● zaļumi.
IZVĀRĪTĀS BIETES, kartupeļus un olas sarīvēju uz rupjās rīves. Burkānus atsevišķi nevārīju – izmantoju pikantos Korejas burkānus, ko tikai sagriezu smalkāk. Šprotes ar dakšiņu saspaidīju. Sīpolu sasmalcināju, to vēl, pēc vēlēšanās, varam apslacīt ar citrona sulu, lai iemarinējas.
Salātus veidoju kārtām, izmantojot noņemamu metāla gredzenu no kuliču cepamās veidnes. Vispirms uz lēzenā šķīvja izlīdzināju sarīvētos kartupeļus un pārsmērēju ar biezu majonēzi, tad – šprotu kārta ar sīpoliem, atkal nedaudz majonēzes, pēc tam sarīvētās olas, burkāni, katrai kārtai pārsmērējot mazliet majonēzes. Visu noslēdzu ar vārīto biešu kārtu. Arī tai pārsmērēju plānu majonēzes kārtiņu. Virsu pārkaisīju ar smalki sagrieztiem sīpolu lociņiem, rotājumam izmantoju arī diļļu zaļumus.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 12.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties
Sprotes man salatos negarso..tad jau labak pielikt silkiti un bus silke kazokaa