● 2 baltmaizes šķēles,
● 1 cepta cāļa krūtiņas fileja,
● lapu salāti,
● cietais siers,
● 10 ķiršu tomātiņi,
● 2 tējkarotes Dižonas sinepju,
● 2 ēdamkarotes citrona sulas vai baltvīna etiķa,
● 3 ēdamkarotes olīveļļas,
● 2 ķiploka daiviņas,
● sāls,
● pipari.
CĀĻA KRŪTIŅAS FILEJU apcepu eļļā līdz brūnganumam, piekaisot arī sāli un piparus, pēc tam atdzesēju un sagriezu gabaliņos.
Baltmaizes šķēlītes bez garoziņas sagriezu kubiņos, apcepu pannā līdz kraukšķīgumam un atdzesēju.
Noskaloju, apsusināju un saplucināju gabaliņos divu veidu lapu salātus. Ķiršu tomātiņus noskaloju un pārgriezu uz pusēm. Sieru izmantoju jau sarīvēto.
Atsevišķi, pēc garšas, sakūlu kopā olīveļļu, sinepes, citrona sulu, spiedē sasmalcinātus ķiplokus, sāli un piparus.
Sagatavotās sastāvdaļas – salātu lapas, tomātus, cāļa fileju un grauzdiņus – samaisīju, kārtoju bļodā, pārlaistīju ar pagatavoto mērcīti un pārkaisīju ar rīvētu cieto sieru. Salātus pēc savas izvēles vēl varam papildināt arī ar, piemēram, avokado un konservētu kukurūzu.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 13.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties