● ½ sarkanā sīpola,
● ½ lapu salātu galviņas,
● 2 apelsīni,
● sauja melno olīvu,
● šķipsniņa asās vai kūpinātās paprikas pulvera,
● olīveļļa,
● sāls,
● pipari.
Salātlapas labi noskaloju un apsusināju papīra dvielī, pēc tam ar rokām saplucināju bļodā. Sīpolu nomizoju un sagriezu smalkos pusgredzenos. Apelsīnam nolobīju mizu un daiviņas izlobīju tā, lai nepaliek klāt baltās plēvītes. Melnās olīvas pēc vēlēšanās vēl varam sagriezt ripiņās. Salātlapām pievienoju apelsīnu daiviņas, sīpolus un olīvas. Pārlējumam izmantoju mērcīti, ko pagatavoju, olīveļļu samaisot kopā ar papriku, sāli un pipariem. Visu rūpīgi sajaucu un līdz baudīšanai vēl ievietoju ledusskapī.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 11.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties