● 100 gramu greipfrūta,
● 100 gramu melleņu,
● 40 gramu valriekstu,
● 60 gramu lapu salātu,
● 1 ēdamkarote olīveļļas,
● 1 ēdamkarote greipfrūta sulas,
● sāls pēc garšas.
GREIPFRŪTU labi nomazgāju, nomizoju un daiviņas izlobīju no plēvītēm. Izspiedu ēdamkaroti augļa sulas.
Traukā izkārtoju nomazgātas, apsusinātas un saplucinātas salātu lapas. Šoreiz bija iegādāti romiešu salāti, taču derēs jebkuri citi pēc izvēles, arī dažādu lapu maisījums. Virs tām izliku greipfrūtu daiviņas, lielogu mellenes un valriekstu kodolu gabaliņus. Pārlēju mērcīti, ko pagatavoju, labi samaisot olīveļļu, greipfrūta sulu un sāli. Līdz baudīšanai salātus vēl varam ievietot ledusskapī.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 05.10.2024
- Sveiki! Pieslēgties