Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Maltās gaļas bumbiņas sēņu un krējuma mērcē

• 400 – 500 gramu jauktās maltās gaļas,
• 1 glāze saldā krējuma,
• 1 glāze skābā krējuma,
• 300 gramu šampinjonu,
• 1 sīpols,
• 2 ķiploka daiviņas,
• 1 burkāns,
• 1 ola,
• sviests,
• augu eļļa,
• malti melnie pipari,
• sāls.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sātīga maltīte arī pavasarī, kad jau arvien vairāk vēlamies baudīt ātrāk pagatavojamu un svaigu ēdienu, tomēr šad un tad ir jāsarūpē. Un kādēļ gan tā nevarētu būt šāda? Tā garšos ar jebkuru piedevu – vārītiem kartupeļiem, makaroniem vai griķiem.

Sīpolu nomizoju un smalki sagriezu, ķiplokus sasmalcināju spiedē, pēc tam apcepu sviestā, atdzesēju un pievienoju maltajai gaļai. Piesitu arī olu, piekaisīju garšvielas un labi samaisīju. No gaļas masas veidoju nelielas bumbiņas. Dziļajā pannā uzkarsēju 3 – 4 ēdamkarotes augu eļļas un apcepu tajā pagatavotās frikadelītes no visām pusēm, līdz tās kļuva zeltaini brūnas.

Notīrīju burkānu un sagriezu gabaliņos, svaigus šampinjonus apslaucīju un sagriezu plānās strēmelītēs. Citā pannā uzkarsēju eļļu kopā ar sviestu un cepu burkānus vismaz piecas minūtes, pēc tam pievienoju sēnes un uz nelielas uguns cepu vēl minūtes desmit. Tad pieliku gan saldo, gan skābo krējumu, piekaisīju sāli un piparus un ar pagatavoto mērci pārlēju gaļas bumbiņas dziļajā pannā. Nu tās varētu vēl uz 15 minūtēm cept līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, bet šoreiz izvēlējos vienkāršāko variantu – zem vāka ēdienu uz plīts izsautēju līdz gatavībai. Visbeidzot to pārkaisīju ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkaklne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.