Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Maltās gaļas, kartupeļu un citu dārzeņu sacepums

● 400 gramu maltās gaļas,
● 600 gramu kartupeļu,
● 200 gramu saldētu zaļo pupiņu pākšu,
● 200 gramu saldētu zaļo zirnīšu,
● 2 – 3 burkāni,
● 1 – 2 sīpoli,
● 200 gramu cieta siera,
● sāls,
● pipari,
● taukvielas – pēc vajadzības.

Sātīgai maltītei ziemā iespējams pagatavot gardu sacepumu, par pamatu izmantojot šo recepti. Produktus te varam izvēlēties brīvi, arī to daudzumu varam variēt atkarībā no veidnes lieluma, ēdāju skaita un iespējām. Tiesa gan, lai tiktu līdz brīdim, kad veidni ar sagatavotajām sastāvdaļām jau varēsim ievietot krāsnī, kāds laiciņš būs nepieciešams gan.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kartupeļus nomizoju un izvārīju gatavus. Nolēju tiem ūdeni, piekaisīju sāli, pievienoju arī kādu ēdamkaroti sviesta un samīcīju biezputrā. Sieru sarīvēju uz smalkās rīves. Nomizotus sīpolus smalki sagriezu, notīrītus burkānus arī sagriezu gabaliņos. Pannā ar nelielu augu eļļas daudzumu vispirms apcepu sīpolus, līdz tie kļuva zeltaini, pēc tam pievienoju sagrieztos burkānus un visu cepu dažas minūtes. Tad pieliku klāt liellopa malto gaļu, piekaisīju sāli, piparus un garšvielu gaļas ēdieniem. Visu atkal samaisīju un cepu, līdz gaļa kļuva gatava.

Divu litru tilpuma veidni ietaukoju ar augu eļļu un pārliku tajā apcepto malto gaļu kopā ar burkāniem un sīpoliem. Pievienoju arī notecinātas konservētas zaļās pākšu pupiņas un konservētus zaļos zirnīšus saldēto vietā un visu apjaucu. Virs šī maisījuma izlīdzināju pagatavoto kartupeļu biezeni. Veidni pārklāju ar foliju un ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepu kopumā apmēram 30 minūtes. Minūtes desmit pirms cepšanas beigām foliju noņēmu un visu pārkaisīju ar rīvētu sieru. Gatavo sacepumu rotāju ar sasmalcinātiem sīpolu lociņiem.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.