● 1 glāze mannas,
● 1 glāze kefīra,
● 1 ola,
● 1/2 glāzes cukura,
● 1 glāze rīvētu ķirbju,
● 1/3 tējkarotes sodas,
● vaniļas cukurs pēc garšas.
Ķirbi nomizoju un atbrīvoju no sēklām, pēc tam daļu sarīvēju uz rupjās rīves tā, lai ar rīvēto ķirbju masu varētu piepildīt pīrāga cepšanai nepieciešamo glāzi. Atlikušo sagriezu gabaliņos un izmantoju gardai un sildošai zupai.
Bļodā iebēru mannu un pārlēju ar kefīru. Pievienoju olu un cukuru un visu labi sajaucu. Atstāju šo maisījumu mierā vismaz pusstundu, pa šo laiku manna bija uzbriedusi un masa kļuvusi mazliet biezāka. Pēc tam tai pievienoju arī sodu, vaniļas cukuru un rīvētos ķirbjus. Visu atkal labi samaisīju un izlīdzināju ar cepamo papīru izklātā un mazliet ar augu eļļu ietaukotā 22 centimetru diametra veidnē ar noņemamo gredzenu. To ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz apmēram 45 minūtēm. Cepšanas ilgums atkarīgs no krāsns.
Gatavo un skaisti zeltaino pīrāgu no krāsns izņēmu, atdzesēju, atbrīvoju no veidnes un pārkaisīju ar pūdercukuru.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 11.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties