Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Marinētas svaigā siera bumbiņas

● 250–350 g svaigā siera “Mozzarella” bumbiņu,
● 3 ķiploka daiviņas,
● 1 citrons,
● 1 šķipsna čili pārslu,
● 3 ēdamkarotes vīna etiķa,
● 250 ml olīveļļas, zaļumi.

CITRONAM NORĪVĒJU dzelteno miziņu, lai tās būtu apmēram viena tējkarote. Sasmalcināju zaļumus, kas tobrīd bija mājās, – pētersīļi, dilles, lociņi. Ķiploka daiviņas nolobīju un sasmalcināju spiedē. Sagriezu mazos kubiņos arī no sēkliņām iztīrītu vienu oranžo mini saldo pipariņu – krāsai.

Svaigajam sieram nolēju šķidrumu un bumbiņas saliku burkā. Pievienoju ķiplokus, citrona miziņu, zaļumus, čili pārslas, pielēju vīna etiķi un olīveļļu. Piekaisīju arī mazliet sāls. Visu samaisīju, burku aizvākoju un ievietoju ledusskapī uz 8–10 stundām.

— Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.