● 3 mazi kabacīši vai viens lielāks,
● ½ tējkarotes sāls,
● 1/3 tējkarotes maltu melno piparu,
● 1 tējkarote Provansas garšvielu,
● 1 tējkarote cukura,
● 2 ēdamkarotes ābolu etiķa,
● 2 – 3 ķiploka daiviņas,
● 2 ēdamkarotes augu eļļas.
“Maisiņš vaig?”. Šoreiz – jā! Jo to varam izmantot, lai ātri tiktu pie gardiem kabacīšiem. Mazsālītus gurķīšus līdzīgi esmu jau gatavojusi, taču tagad vēlējos nogaršot kabačus.
Kabaci noskaloju, apsusināju un sagriezu gabalos. Liku tos dubultā polietilēna maisiņā ar sausajām garšvielām. Pielēju ābolu etiķi un augu eļļu. Pievienoju arī trīs sasmalcinātas ķiploka daiviņas. Maisiņu aizsēju un labi sakratīju, lai visas sastāvdaļas būtu kārtīgi samaisījušās. Paciņu ievietoju ledusskapī, un jau pēc 15 minūtēm varēju noņemt “provi”. Jo ilgāk kabacīšus turēsim ledusskapī, jo labāk tie “sadraudzēsies” ar garšvielām.
Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 11.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties