● 1 neliels rutks,
● 1 mazs sīpols,
● 1 neliels burkāns,
● 1 – 2 ēdamkarotes augu eļļas,
● sāls, pipari,
● etiķis – pēc garšas,
● sasmalcināti pētersīļu zaļumi vai sīpolu lociņi.
No latviešu virtuvē savulaik tik tradicionālā sakņauga – asā un sīvā rutka, ko mūsdienās samērā reti iekļaujam savā ēdienkartē, kombinācijā ar citiem, maigākiem, dārzeņiem, piemēram, burkāniem, varam pagatavot lieliskus salātus. Rutki nav ikdienas dārzeņi, taču ziemas sezonā tie reizēm ir ieteicami, lai daudzveidotu un bagātinātu maltītes.
Rutku un burkānu nomazgāju, nomizoju un sarīvēju uz rupjās rīves. Nomizotu sīpolu smalki sagriezu. Visu samaisīju kopā, pielēju augu eļļu, pievienoju mazliet etiķa, piparus un sāli. Gatavos salātus pārkaisīju ar sasmalcinātiem sīpolu lociņiem.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 12.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties