• 1 ziedkāposts,
• 1 sīpols,
• 1 – 2 ķiploka daiviņas,
• sviests,
• sāls,
• svaigi malti pipari.
Mūžu dzīvo, mūžu mācies! Atnesusi mājās skaistu ziedkāposta galviņu, meklēju kādu ideju tās pagatavošanai, jo šo dārzeni uzturā esmu lietojusi pamaz. Izvēlējos pagatavot biezeni, un līdz šim nemaz nezināju, cik tas var būt garšīgs!
Sīpolu nomizoju un smalki sagriezu, notīrītas ķiploka daiviņas sasmalcināju. Tad tos dziļākā pannā nelielā sviesta daudzumā apcepu līdz caurspīdīgumam.
Palielo ziedkāpostu noskaloju un sagriezu gabalos, pievienoju saceptajiem sīpoliem un ķiplokiem pannā un pielēju apmēram pusglāzi buljona (atkarībā no puķkāpostu daudzuma to varbūt vajadzēs mazāk). Uzliku pannai vāku un sautēju, līdz kāposti mīksti. Daudz laika tam nevajadzēja. Pēc tam noņēmu no plīts un pannas saturu ar rokas blenderi sasmalcināju viendabīgā biezenī. Tam piekaisīju sāli, kā arī piparus – labāk baltos. Visu labi samaisīju, izliku uz šķīvja un pārkaisīju ar sasmalcinātiem zaļumiem. Šādu biezeni varētu papildināt ar zilo sieru, taču to jau biju izlietojusi. Lieliska piedeva gaļas ēdieniem vai arī, piemēram, cāļu akniņām.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 15.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties