● 3 olas,
● 120 mililitru piena,
● 180 gramu šampinjonu,
● 100 gramu spinātu,
● 30 mililitru augu eļļas,
● sāls,
● malti melnie pipari.
JA BROKASTU MALTĪTEI esam ieraduši cept omleti, to varam dažādot, ikreiz bagātinot ar vēl neierastām piedevām. Šoreiz iesaku nobaudīt omleti ar šampinjoniem un spinātiem. Ja te izmantosiet pašu salasītās gailenes, ēdiens iegūs citu garšas niansi. Spinātu lapiņas pārlasīju, atbrīvoju no kātiņiem, tās rūpīgi noskaloju zem tekoša ūdens un apsusināju. Pēc tam spinātus parupji sagriezu. Šampinjonus notīrīju un sagriezu vidēja biezuma plāksnītēs.
Pannā uzkarsēju augu eļļu un uz lielas uguns tajā apcepu sēnes – vismaz pāris minūtes. Pēc tam pievienoju spinātus un cepu apmaisot visu vēl vismaz minūti. Tad pannu no plīts noņēmu.
Bļodā sakūlu olas, pielēju pienu, piekaisīju garšvielas un ar putojamo slotiņu labi samaisīju. Olu un piena maisījumam pievienoju saceptās sēnes ar spinātiem un visu atkal kārtīgi sajaucu. Omletes maisījumu pārlēju pannā, kurā bija cepušās sēnes ar spinātiem, uzliku vāku un uz nelielas uguns cepu apmēram desmit minūtes, līdz omlete gatava. Tad tā uzreiz karsta ir ceļama galdā.
- Brigita Skaistkalne