Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Pākšaugu sautējums “Trīs vienā”

● pākšu pupiņas (var izmantot arī saldētās) – 400 g,
● konservētas sarkanas pupiņas – 300 g,
● konservētas lēcas – 1 glāze,
● 3 tomāti,
● 1 sarkanais sīpols,
● augu eļļa,
● sāls,
● pipari.

Izvārīju pākšu pupiņas pasālītā ūdenī. Pannā ar nelielu augu eļļas daudzumu apcepu nomizotu un salmiņos sagrieztu sīpolu. Tomātus nomazgāju, apsusināju, pārgriezu uz pusēm un sarīvēju uz rupjās rīves, atbrīvojoties no miziņām.
Kad sīpoli bija apcepušies, tiem pievienoju tomātus un izvārītās pākšu pupiņas, piekaisot arī sāli un piparus. Piemetu vēl arī šķipsniņu kaltēto Provansas garšvielu maisījuma. Apjaucot visu sautēju minūtes desmit. Visbeidzot piemaisīju notecinātas konservētās sarkanās pupiņas un lēcas. Visu vēl minūtes desmit pasautēju un varēju izmantot kā piedevu gaļas ēdienam.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.