Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Pākšu pupiņas ar saulē kaltētiem tomātiem

Foto: Brigita Skaistkalne.

350 gramu pākšu pupiņu, 2 ķiploka daiviņas, 40 gramu konservētu saulē kaltētu tomātu, 1 neliels sarkanais sīpols, ½ tējkarotes rīvētas citrona miziņas, 1,5 ēdamkarotes citrona sulas, 75 mililitri dārzeņu buljona, rozmarīns, sāls, malti pipari.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kaut gan jau iestājies rudens, veikalā vēl bija iespējams iegādāties pākšu pupiņas. (Ēdienus no tām gan varam pagatavot arī ziemā, izmantojot saldētas pākstis.) Tās ir vieglas, tādēļ par “nelielām naudiņām” pietika pat vairākām ēdienreizēm.

Pupiņu pākstis labi noskaloju un sagriezu 2 – 3 centimetrus garos gabaliņos. Liku verdošā sālsūdenī un vārīju, līdz tās mīkstas, apmēram 15 minūtes. Pēc tam ūdeni nokāsu. Daļu izvārīto pupiņu izmantoju šā ēdiena pagatavošanai.

Saulē kaltētos tomātus izņēmu no eļļas un sagriezu strēmelītēs. Sīpolu nomizoju un sagriezu plānos pusgredzenos, bet ķiplokus – plānās šķēlītēs.

Pannā sakarsētā eļļā – to ņēmu no kaltēto tomātu burciņas – liku sīpolus, ķiplokus, kaltēto rozmarīnu svaigā vietā, citrona miziņas un tomātus. Visu pāris minūtes pacepu. Pēc tam pielēju citrona sulu, buljonu, pievienoju garšvielas, cik šķita vajadzīgs, uzvārīju un turpināju vārīt dažas minūtes. Pannā visbeidzot pieliku arī izvārītās pākšu pupiņas, samaisīju, uzkarsēju, un – ēdiens gatavs!

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.