Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Pannā cepts cāļa krūtiņas filejas šašliks

● 1 kilograms cāļa krūtiņas filejas,
● ¼ glāzes olīveļļas,
● ½ glāzes kefīra,
● 1 ēdamkarote kaltēta itāļu garšvielu maisījuma,
● ¼ glāzes sasmalcinātu pētersīļu zaļumu,
● 4 ķiploka daiviņas,
● miziņa un sula no viena citrona,
● ½ tējkarotes sāls,
● ¼ tējkarotes maltu melno piparu.

Ko darīt daudzdzīvokļu namu iemītniekiem, kam nav iespējams pie savas mājas vai uz balkona izcept šašlikus? Un ko tad, ja ārā līst kā pa Jāņiem? Iespējas tomēr ir. Viena no tām – pannā uz plīts, gaļu pirms tam iemarinējot, kā jau šādiem ēdieniem piederas. Recepšu arī ir daudz, taču šoreiz vēlējos izmēģināt un nogaršot gaļu itāļu gaumē – izdevās sulīga un ļoti garda.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Bļodā samaisīju kefīru, olīveļļu, itāļu garšvielu maisījumu, pētersīļu zaļumus, spiedē sasmalcinātus ķiplokus, citrona sulu un miziņu, sāli un piparus. Cāļa filejas sagriezu kubiņos un labi sajaucu ar marinādi, pēc tam ievietoju ledusskapī. Marinēt vajadzētu vismaz stundu, taču varam atstāt tā arī ilgāk.

Uz plīts uzkarsēju grila pannu. Savēru iemarinētos gaļas gabaliņus uz bambusa iesmiņiem un liku cepties, apgrozot no visām pusēm, līdz šašliki gatavi. Klāt derēs svaigi salāti, citrons un arī kāda mērcīte pēc savas izvēles.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.