Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Pannā cepts cūkgaļas šašliks

● 1 cūkas filejas gabals (~500 g),
● 2 tējkarotes rīvēta ingvera,
● 1 ēdamkarote sojas mērces,
● 1 ēdamkarote baltvīna,
● eļļa cepšanai.

JA KOPĀ ar saviem iecienītajiem salātiem vēlamies baudīt gardus cūkgaļas iesmiņus jeb šašlikus, nav pat jāiziet no mājas, lai tos izceptu. Lieliski te varam iztikt ar plīti un pannu. Pirms tam gaļa gan vēl ir jāiemarinē.

Rīvēto ingveru samaisīju ar ēdamkaroti sojas mērces un ēdamkaroti baltvīna (šādiem nolūkiem to iegādājos 0,18 litru tilpuma pudelītēs, jo pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga veselībai). Cūkas filejas gabalu sagriezu apmēram divus centimetrus biezos gabaliņos, bļodā pārlēju ar marinādi, labi apjaucu, pārsedzu ar pārtikas plēvīti un uz stundu liku ledusskapī iemarinēties. Pēc tam gaļas gabaliņus savēru uz bambusa iesmiņiem un pannā sakarsētā nelielā eļļas daudzumā apgrozot izcepu.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Komentāri ir slēgti

Komentāri (1)

  1. Vairākas 0,18L pudelītes nav tas pats, kas 0,7L pudele? Vīna % cepot gaļu paliek gaļā? Koka iesmi pirms cepšanas nav jāizmērcē?

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.