● 500 gramu cukīni vai kabaču,
● 2 olas,
● 5 – 7 ēdamkarotes miltu,
● 1 ēdamkarote sezama sēklu,
● 2 – 4 ķiploka daiviņas,
● 1 – 2 ēdamkarotes eļļas,
● sāls,
● pipari.
LAI IZMĒĢINĀTU šo recepti, šoreiz izmantoju mazāku – 20 centimetru diametra – pannu, tādēļ vajadzīgo sastāvdaļu daudzumu uz pusi samazināju. Šo ēdienu varam gatavot gan no cukīni, gan kabača. Cukīni nomazgāju un ar visu plāno miziņu sarīvēju uz rupjās rīves. Sezama sēklas jāapgrauzdē sausā pannā un jāpievieno mīklai, taču bez tām iztiku. Rīvētajai masai pievienoju olu, spiedē sasmalcinātus ķiplokus, kā arī sāli un svaigi drupinātus piparus. Visu samaisīju. Beigās pakāpeniski pa karotei piekaisīju miltus, līdz mīkla bija vajadzīgajā biezumā. Pannā uzkarsēju augu eļļu un izlīdzināju tajā mīklu. Uzliku vāku un cepu uz vidēji lielas uguns minūtes desmit. Tad pārsedzu pannu ar nedaudz lielāka diametra šķīvi, uzmanīgi apvērsu otrādi un tajā iegāzto pankūku iestūmu atpakaļ pannā. Cepu vēl apmēram desmit minūtes.
Šāds sacepums labi garšoja kopā ar mērci, ko pagatavoju, samaisot skābo krējumu kopā ar pāris ķiploka daiviņām, sāli pēc garšas un sasmalcinātiem diļļu zaļumiem.
- Brigita Skaistkalne