● 500 gramu biezpiena,
● 100 gramu sviesta,
● 50 gramu pūdercukura,
● 1 tējkarote vaniļas cukura,
● 150 gramu iebiezinātā piena ar cukuru,
● 40 gramu rozīņu,
● 20 gramu žāvētu aprikožu.
BIEZPIENU – labāk izmantot vijīgas konsistences – bļodā ar mikseri sablendēju. Atsevišķi saputoju mīkstu sviestu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru. Pēc tam šo masu pievienoju biezpienam un atkal saputoju. Pieliku klāt iebiezināto pienu ar cukuru un visu saputoju līdz viendabīgumam. Visbeidzot bagātīgi, vairāk par receptē norādīto daudzumu, piejaucu uzbriedinātas un nosusinātas rozīnes, žāvētās dzērvenes un sīkāk sagrieztas žāvētās aprikozes.
Masu izliku ar dubultā salocītu mitru marli izklātā caurdurī, ar brīvajiem marles galiem pārsedzot saldo biezpienu arī no augšas. Caurduri ievietoju bļodā, lai ir kur notecēt šķidrumam, bet virsū uzliku slogu. “Konstrukciju” ievietoju ledusskapī, jo ieteikts pashu nobaudīt tikai pēc diennakts. Tad to apvērsu uz lēzenā šķīvja, atbrīvojot no marles, un rotāju ar sukādēm un marmelādi.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 13.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties