● 2 glāzes piena,
● 2 ēdamkarotes cukura,
● 1,5 ēdamkarotes kartupeļu cietes,
● 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas, ● vaniļas cukurs,
● 1 krūzīte aveņu,
● 4 ēdamkarotes kļavu sīrupa.
LAI MIELOTOS ar šādu kārdinošu saldo ēdienu, pusi glāzes piena samaisīju ar cieti tā, lai tā būtu pilnībā izšķīdusi. Atlikušo pienu lēju katliņā un uzvārīju. Piemaisīju cukuru. Pēc tam tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, pielēju izšķīdināto cieti, uzvārīju un turpināju vārīt uz lēnas uguns 3 – 5 minūtes. Tad varam piemaisīt vaniļas cukuru, kā arī citrona miziņu un katliņam vēl uzlikt vāku.
Gatavo ķīseli viegli atdzesēju un salēju trauciņos, atstājot vietu avenēm. Tā kā šoreiz citrona miziņu netiku pievienojusi, lai no tās atbrīvotos, tas caur sietu nebija jāizberž. Ēdienu varam baudīt jau siltu vai arī ievietot ledusskapī un atdzesēt. Pirms likšanas galdā avenes samaisīju ar kļavu sīrupu un izliku glāzītēs virs ķīseļa. Ja sīrupa mājās nav, ogas varam pasaldināt ar cukuru.
- Brigita Skaistkalne