Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Piena un mannas deserts ar cepumiem un kokosriekstu skaidiņām

● 1 litrs piena,
● 200 gramu mannas,
● 200 gramu cukura,
● 15 šokolādes cepumu,
● ½ tējkarotes vaniļas cukura,
● kokosriekstu skaidiņas.

Lai nogaršotu šādu desertu, sākumā gan tā pagatavošanai izmantoju tikai pusi no nepieciešamajām sastāvdaļām – kas zina, kā vēl garšos. Taču vīlusies nebiju, un šķiet, ka ar šādu maigu gardumu var mieloties kā lielie, tā arī mazie kārumnieki. Pagatavošana arī vienkārša. Katliņā ar biezu dibenu samaisīju mannu, apmēram 20 gramu kokosriekstu skaidiņu, vaniļas cukuru un cukuru. Pielēju pienu un vēlreiz samaisīju. Sildīju uz nelielas uguns, pastāvīgi apmaisot, lai nerodas kunkuļi. Karsēju, līdz masa uzvārījās un kļuva biezāka. Katliņa saturu vēl nedaudz pairdināju ar putojamo slotiņu un atdzesēju. Veidnītes (vienu lielu vai vairākas mazākas, ieteicams – taisnstūrveida) izklāju ar pārtikas plēvīti, piepildīju ar pagatavoto “mannāputru” un virspusi nolīdzināju. Masā iespiedu šokolādes cepumus – garenvirzienā trijās rindās stāvus citu aiz cita. (Domāju, ka te lieliski varētu izmantot arī “Selgas” kantainās piparkūkas.) Visu pārsedzu ar pārtikas plēvīti un uz vismaz pāris stundām ievietoju ledusskapī. Pēc tam sastingušo desertu uzmanīgi apvērsu uz lēzena šķīvja un noņēmu pārtikas plēvīti. Pārlēju ar šokolādes mērci, pārkaisīju ar sadrupinātiem cepumiem un rotāju ar ogām. Šim nolūkam varam arī izkausēt tumšo šokolādi, ar ko pārlaistīt desertu, un virspusi pārkaisīt ar drupinātiem valriekstiem.

— Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.