Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Pikantie baklažāni ar ķiplokiem

“Cepšanas laikā baklažāni uzsūc daudz eļļas, tādēļ tos labāk gatavot cepeškrāsnī uz grila vai cept pannā ar nepiedegošo pārklājumu pavisam minimālā eļļas daudzumā.”

● baklažāni – 500 g,
● ķiploki,
● svaigs čili pipariņš,
● olīveļļa – 100 ml,
● balzametiķis,
● sāls.

Baklažānus nomazgāju, apsusināju papīra dvielī un sagriezu apmēram centimetru biezās ripiņās.
Marinādi šim ēdienam gatavoju, kā saka, “uz aci”. Aso pipariņu iztīrīju no sēkliņām un tāpat kā notīrītas vairākas ķiploka daiviņas sīki sagriezu. Pievienoju sāli, olīveļļu, balzametiķi un labi samaisīju.
Baklažānus apcepu no abām pusēm, šoreiz gan pannā nelielā eļļas daudzumā. Karstās ripiņas liku traukā, pārlēju ar marinādi un pārsedzu ar vāku. Pēc minūtēm desmit apgriezu, lai tās pārklātos ar marinādi no abām pusēm. Šādus baklažānus varam sagatavot jau iepriekš, tie lieliski iemarinēsies ledusskapī un būs piemēroti kā piedeva gaļas ēdieniem vai kā uzkoda ar mazu kaloriju daudzumu.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.