• 1 kilograms cāļu šķiņķīšu bez ādas,
• 2 sīpoli,
• 400 gramu rīvētu tomātu,
• 1 saldais pipars,
• 1 glāze vistas buljona,
• pa saišķītim kinzas jeb koriandra un bazilika zaļumu,
• 1 tējkarote sausās adžikas,
• 1 tējkarote garšvielas “Hmeli – suneli”,
• sāls, pipari, augu eļļa.
Nopirkusi divus iepakojumus (viena it kā par maz, lai veltītu laiku gatavošanai, bet divu jau pietiks arī vairākām ēdienreizēm) atkaulotu cāļu šķiņķīšu bez ādas, kopumā kilogramu, šoreiz tos izsautēju līdzīgi šiem ieteikumiem. Tos sadalīju vienādākos gabalos. Tā kā gaļas bija daudz, to, lai racionālāk, apcepu no visām pusēm divās pannās nelielā augu eļļas daudzumā.
Sīpolus sagriezu pusgredzenos, atsevišķi apcepu un uz vidējas uguns pēc tam pasautēju, pielejot mazliet buljona, minūtes 10. Sīpolus pārliku dziļajā pannā, virs tiem izkārtoju apceptos šķiņķīšus. Cāļa gaļai pa virsu – no sēkliņām atbrīvotu un strēmelītēs sagrieztu sarkano saldo piparu. Pārlēju konservētos sasmalcinātos tomātus savā sulā. Piekaisīju garšvielas, sāli un piparus. Tā kā sausās adžikas nebija, pikantumam izlīdzējos ar mazliet adžikas no burciņas. Pievienoju notīrītus un spiedē sasmalcinātus ķiplokus. Te garšai varam pielikt arī zaļumu kātiņus, bet svaigās lapiņas atstāt gatavā ēdiena pārkaisīšanai. Pielēju vistas buljonu – šķidrumam pannā gandrīz pilnībā jāpārklāj gaļa ar dārzeņiem.
Uzliku traukam vāku un visu sautēju apmēram pusstundu – ilgums atkarīgs no tā, cik lieli ir šķiņķīši un cik labi esam tos apcepuši. Gatavajam ēdienam pārkaisīju sasmalcinātus pētersīļu zaļumus receptē ieteikto vietā. Šādi pagatavotus pikantus un sātīgus šķiņķīšus varam baudīt kopā ar dažādām piedevām – vārītiem rīsiem, kartupeļiem vai griķiem pēc savas izvēles.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 13.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties