Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Pildītas apceptas lavaša uzkodas

• 1 lavaša plāksne,
• 100 gramu siera,
• 50 gramu kūpinātas desas,
• 2 ķiploka daiviņas,
• 2 ēdamkarotes majonēzes,
• 1 ola,
• 50 mililitru piena,
• diļļu zaļumi, sāls, pipari,
• augu eļļa.

Šādas gardas ruletītes gan no šķīvja nozuda vēl siltas, taču arī līdzņemšanai tās varētu noderēt.
Lavaša plāksni sadalīju taisnstūros. Sieru sarīvēju uz vidēji rupjas rīves. Ķiplokus sasmalcināju. Desu sagriezu sīkos gabaliņos.

Sieru, ķiplokus un desu labi samaisīju ar majonēzi. Uz katra lavaša taisnstūra izliku pa ēdamkarotei pildījuma un satinu – varam veidot gan ruletītes, gan “aploksnītes”.

Sasmalcināju diļļu zaļumus. Olu sakūlu kopā ar pienu, sāli un pipariem pēc garšas, piemaisīju dilles. Katru pildīto sagatavi apmērcēju olu masā un cepu pannā ar uzkarsētu augu eļļu no abām pusēm līdz zeltainai garoziņai.

– Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Komentāri ir slēgti

Komentāri (1)

  1. Atri un garsigi..esmu pildijusi ar maltu galu sieru un petersiliem. un piedevu ar Gurku papriku tomatu salatiem sajauktiem ar ellu

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.