● 400 gramu cāļa krūtiņas fileju,
● dažas garas bekona sloksnes,
● pipari,
● sāls,
● timiāns,
● siers,
● daži gabaliņi saulē kaltētu tomātu eļļā,
● 1 tējkarote kečupa,
● 1 tējkarote sojas mērces,
● 1 tējkarote eļļas.
Atkarībā no cāļa krūtiņas fileju lieluma iespējams pagatavot vai nu lielāku pildīto ruleti, vai arī vairākas mazākas. Mazās filejas liku starp pārtikas plēvītēm un ar gaļas āmuriņu uzmanīgi izklapēju. Gaļai uzkaisīju sāli un piparus. Katrai ruletītei izmantoju divas filejas, “salīmējot” tās kopā. Tad pārklāju ar plānu siera šķēlīti un virsū izkārtoju saulē kaltētos tomātus. Uzkaisīju timiānu un visu satinu stingros rullīšos, ko pēc tam katru vēl ietinu plānā bekona šķēlītē. Ruletītes pārsmērēju ar sojas mērces, kečupa un eļļas no kaltēto tomātu burciņas maisījumu un liku cepties pannā nelielā eļļas daudzumā no visām pusēm, līdz tās kļuva zeltaini brūnas, pēc tam vēl zem vāka nedaudz pasautēju. Cepeškrāsnī tās būtu gatavas pēc apmēram 20 minūtēm. Tad svētdienīgi pagatavotās ruletītes varam ēst gan siltas kopā ar salātiem, gan baudīt atdzesētas un sagrieztas šķēlēs.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 11.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties