• 5 plānās pankūkas,
• 100 gramu kūpinātas vistas gaļas,
• 1 svaigs gurķis,
• 1 skābēts gurķis,
• 40 gramu valriekstu kodolu,
• 4 ēdamkarotes dabīgā jogurta vai majonēzes.
Kad izcepts tā pavairāk plāno pankūku, tās, izrādās, varam izmantot arī… gardu salātu pagatavošanai. Šoreiz tie man izdevās sevišķi zaļi vārda tiešā nozīmē, jo, lai šo recepti izmēģinātu, ienāca prātā tiem pievienot jau izceptās atlikušās spinātu pankūkas. Tās, kā arī kūpinātus vistas girosus (ideālā variantā te derētu kūpināta cāļa krūtiņas fileja) un abu veidu gurķus sagriezu smalkos salmiņos, liku bļodā un samaisīju. Valriekstu kodolus uzkarsētā sausā pannā, pastāvīgi maisot, apcepu vairākas minūtes, pēc tam atdzesēju, sadrupināju un pievienoju salātiem. Piemaisīju arī majonēzi. Sātīgi un garšīgi!
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne