Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Rīsi ar dārzeņiem un cāļa krūtiņas fileju

Sastāvdaļas
• 450 g vārītu rīsu,
• 500 g cāļa filejas,
• 200 g saldētu dārzeņu maisījuma,
• 2 olas,
• sīpolu lociņi,
• 3 ķiploka daiviņas,
• 1/2 asā pipariņa,
• 8 g rīvētas ingvera saknes,
• sāls, pipari,
• 1 tējkarote kaltētu ķiploku,
• ½ tējkarotes kurkumas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Augu eļļā pusminūti apcepu sasmalcinātus ķiplokus, aso pipariņu un rīvētu ingveru. Pannā pievienoju nelielos kubiņos sagrieztu cāļa krūtiņas fileju. Kad gaļa cepoties mainīja krāsu, pievienoju sāli, piparus, kaltētus ķiplokus, kurkumu un saldētos dārzeņus, kas paredzēti cepšanai, visu samaisīju un apcepu minūtes piecas uz lielas uguns. Pēc tam pielēju pannā arī apmēram 100 mililitru vārīta ūdens, pievienoju izvārītos rīsus un samazināju plīts karstumu līdz vidējam. Visu vēl nedaudz pasautēju.

Atsevišķi bļodiņā sakūlu olas ar šķipsniņu sāls. Pannas saturu pavirzīju uz vienu pusi un atbrīvotajā vietā ielēju daļu olu maisījuma. Kad tas karstumā bija savilcies, to piemaisīju rīsu un dārzeņu sautējumam un tukšajā vietā ielēju arī atlikušās olas, ko atkal apcepu un piejaucu pannas saturam. Gatavo ēdienu pirms baudīšanas pārkaisīju ar sasmalcinātiem sīpolu lociņiem.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.