Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Rīsu nūdeles ar cāļa fileju un zaļajiem zirnīšiem krēmsiera mērcē

● rīsu nūdeles ~300 g,
● 2 vistas filejas,
● krēmsiers – 150 g,
● saldais krējums – 50 ml,
● saldētie zaļie zirnīši – 100 g,
● 2–3 ķiploka daiviņas,
● sāls,
● garšvielas,
● augu eļļa cepšanai.

Kad gada nogales skaistākie svētki aizvadīti ar bagātīgāka vai pieticīgāka mielasta galdiem, straujā ikdiena atkal klāt. Treknie cepeši un citi godu kārumi kādu laiku jāaizmirst, bet varbūt steigai pa vidu tieši tagad ir īstais brīdis pagatavot arī kādu ēdienu, izmantojot tādas izejvielas un garšas, kādas vēl nav pat nobaudītas?

RĪSU NŪDELES aplēju ar verdošu ūdeni un dažas minūtes uzbriedināju. Pēc tam nūdeles nokāsu, atstājot nedaudz vārītā šķidruma mērcei, pārlēju tās ar aukstu ūdeni, lai gatavošanas process neturpinātos, un atkal notecināju.

Pannā sakarsētā augu eļļā no abām pusēm, līdz gaļa kļuva zeltaina, apcepu 400 gramu gabaliņos sagrieztu cāļa krūtiņas mazo fileju – tās ir īpaši parocīgas šādu ēdienu pagatavošanai. Piekaisīju arī putnu gaļai paredzētās garšvielas. Pievienoju notecinātus konservētus zaļos zirnīšus saldēto vietā, pielēju nedaudz atstātā makaronu šķidruma un visu zem vāka pasautēju 3–5 minūtes. Pēc tam pieliku spiedē sasmalcinātus ķiplokus, saldo krējumu (pielēju visu kastīti, lai nepaliek pāri), krēmsieru un mērci labi izmaisīju. Visbeidzot pannā pievienoju arī sagatavotās nūdeles, sajaucu, visu kopā vēl uzkarsēju un noņēmu no plīts.

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.