Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Salāti ar mencu aknām

● 1 kārbiņa mencu aknu,
● 1 svaigs gurķis,
● salāti pēc izvēles – lapu, rukola,
● spināti vai to maisījums,
● 1 – 2 vārītas olas,
● ķiršu tomātiņi,
● neliels sīpols,
● dilles,
● balzamiko etiķis,
● olīveļļa,
● svaigi malti pipari,
● 1 – 2 tējkarotes citrona sulas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Mencu aknas ir dabīgs omega 3 taukskābju, A un citu vērtīgu vitamīnu avots. Tās gan ir kalorijām bagātas, tādēļ ieteicams tās lietot kopā ar dārzeņiem, zaļumiem un olām.

Uz šķīvja izkārtoju saplucinātas dažādu salātu lapas. Gurķi sagriezu gabaliņos un pārbēru pāri, pārkaisīju arī sasmalcinātas dillītes. Ķirštomātiņus pārgriezu uz pusēm, olas nolobīju un sagriezu daiviņās. Arī šīs sastāvdaļas izkārtoju uz šķīvja. Visu pārslacīju ar olīveļļu un balzamiko etiķi. Sāli pat nepievienoju.

Atsevišķi ar dakšiņu sasmalcināju mencu akniņas, pielēju mazliet citrona sulas, piemalu piparus un samaisīju, izmantojot arī konservu eļļu. Visu izliku salātu traukā virs pārējām sastāvdaļām un rotāju ar plānām sarkanā sīpola ripiņām.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.