Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Saldētu dārzeņu sautējums ar saldo krējumu

● 400 gramu saldētu dārzeņu maisījuma,
● augu eļļa,
● garšvielas,
● 200 mililitru saldā krējuma.

Ziemā, lai ātri pagatavotu siltu maltīti, varam izlīdzēties arī ar saldētu dārzeņu maisījumu, kas paredzēts cepšanai. Pannā ar augu eļļu liku saldēto dārzeņu ar rīsiem un šampinjoniem iepakojuma saturu un cepu, līdz tie pusmīksti. Tad pievienoju garšvielas – arī buljona kubiņu te varam izmantot, ja vien pret to nav īpašu iebildumu. Šoreiz pieliku arī kārbiņā vēl atlikušo konservēto kukurūzu. Uzliku pannai vāku un dažas minūtes visu vēl pasautēju. Visbeidzot pielēju saldo krējumu un pavārīju, līdz tas mazliet sabiezēja.

Šādu ēdienu gatavojot, pēc izvēles, vispirms vēl varam nelielā augu eļļas daudzumā atsevišķi apcept gabaliņos sagrieztu cāļa krūtiņas fileju. Pēc tam, ja vien dārzeņu maisījumam jau nav klāt, citā, dziļākā, pannā apcept, piemēram, sasmalcinātus sīpolus ar burkāniem, tad pievienot saldētos dārzeņus, kā arī apcepto gaļu un visu kopā sautēt, pievienojot pēc garšas sāli un piparus, kā arī saldo krēmumu, līdz gatavībai.

– Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.