Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Sautēti svaigi kāposti

● ½ nelielas kāposta galviņas,
● 1 dzeltenais saldais pipars,
● 1 sīpols,
● 1 burkāns,
● 200 gramu bekona,
● 1 kūpināts vistas šķiņķītis,
● 2 cīsiņi,
● augu eļļa,
● sāls,
● pipari vai citas garšvielas.

Sīpolus nomizoju un sasmalcināju. Pannā ar augu eļļu tos pacepu piecas minūtes, pēc tam pievienoju no sēkliņām atbrīvotu un kubiņos sagrieztu dzelteno saldo piparu un notīrītu un uz rupjās rīves sarīvētu burkānu. Visu apmaisot cepu vēl vismaz piecas minūtes.

Cīsiņus sagriezu ripiņās, kūpinātu bekonu – strēmelītēs, kūpinātu vistas girosu – kubiņos. Gaļu pievienoju dārzeņiem pannā un visu kopā cepu vēl apmēram piecas minūtes. Pēc tam pieliku sasmalcinātus svaigos kāpostus, piekaisīju garšvielas un, ik pa laikam apmaisot, zem vāka sautēju apmēram pusstundu. Ja pannas saturs tomēr šķiet par sausu, varam pieliet nedaudz vārīta ūdens.

– Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.