• 3 seleriju kāti,
• 2 – 3 nelieli svaigi gurķīši,
• 1 ēdamkarote valriekstu kodolu,
• 5 ķiploka daiviņas,
• 2 ēdamkarotes etiķa,
• 1 ēdamkarote rīvmaizes,
• 2 ēdamkarotes augu eļļas,
• sāls, pipari.
Meklējot jaunas garšas un veselīgu sastāvdaļu salikumu, atradu šo ideju. Tiesa gan, pamatreceptē svaigie gurķi nebija minēti, bet tie piedod salātiem apjomu, sulīgumu un svaigumu. Taču tur bija ieteikts izmantot visu glāzi valriekstu kodolu, bet tie, savukārt, ir kalorijām bagāti un arī dārgi, tādēļ aizrauties ar tiem nebūtu prātīgi. Arī etiķi izvēlējos nevis galda, bet ābolu, kas ir maigāks. Kopumā salāti garšoja labi, arī nākamajā dienā, kad sastāvdaļas bija vēl labāk iemarinējušās.
Seleriju kātus noskaloju, apsusināju un smalki sagriezu, arī nomizotus svaigos gurķus. Valriekstus kopā ar ķiplokiem piestiņā sagrūdu, lai veidojas putriņa. Pēc tam tiem pievienoju rīvmaizi, ābolu etiķi un olīveļļu. Šo maisījumu pievienoju sagrieztajām sastāvdaļām, piekaisīju sāli un piparus garšai un sajaucu.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 06.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties