Pamatnei:
● 200 g cepumu,
● 100-120 g sviesta.
Siera pildījumam:
● 500 g svaigā siera,
● 150 g cukura,
● 3 olas,
● 2 ēd.k. miltu,
● 70 g saldā krējuma.
Rabarberu pildījumam:
● 200–250 g rabarberu,
● 4 ēd.k. cukura,
● 1 ēd.k. kartupeļu cietes,
● nedaudz ūdens.
Cepumus ar mīklas rulli sasmalcināju, pievienoju izkausētu sviestu un samaisīju. Masu izlīdzināju un piespaidīju ar cepamo papīru izklātā veidnē tā, lai veidojas arī apmalītes. Liku līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī cepties apmēram 15 minūtes.
Rabarberus nomizoju, sagriezu gabaliņos, liku katliņā, uzlēju pavisam nedaudz ūdens un pasutināju, pēc tam piebēru cukuru, arī cieti un izvārīju biezu masu. Rabarberu vietā varam izmantot kādu citu skābenu biezu ievārījumu, jo kūka ir diezgan salda.
Svaigo sieru – šoreiz ņēmu sieru “Ricotta”, bet te der arī kāds cits – lēni sajaucu ar cukuru, pēc tam pa vienai pievienoju olas, tad saldo krējumu un miltus, garšai piekaisīju arī vaniļas cukuru. Šo masu nevajag pārkult, un te iztiku pat bez miksera.
Veidnē virs cepumu pamatnes izlīdzināju rabarberu masu, tad – svaigā siera masu un ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepu apmēram 75 minūtes, gatavo kūku uzreiz no krāsns ārā necēlu. Pēc tam to atdzesēju un ievietoju ledusskapī. Šādas kūkas pat iesaka ēst tikai nākamajā dienā. Greznoju ar svaigām ogām.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 12.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties