Mīklai:
• 320 gramu miltu,
• 130 gramu sviesta,
• 100 gramu cukura,
• 2 olas,
• 1 tējkarote cepamā pulvera,
• naža gals sāls.
Pildījumam:
• 400 gramu plūmju bez kauliņiem,
• 250 gramu siera “Mascarpone”,
• 60 gramu pūdercukura,
• 1 ola,
• 1 ēdamkarote cukura,
• ½ tējkarotes kanēļa.
Plūmju sezonā vismaz viens garšīgs pīrāgs jāizcep – tas man jau kļuvis par tradīciju. Šoreiz izvēlējos šādu ideju, tikai – bez siera “Mascarpone”, jo biju jau iegādājusies maciņam draudzīgāko svaigo sieru “Ricotta” un nu to lieliski varēju izmantot kā aizstājēju pildījuma pagatavošanai.
Mīkstu sviestu saputoju kopā ar cukuru, līdz tas kļuva krēmīgs. Putojot pa vienai pievienoju olas. Pa daļām piejaucu kopā ar cepamo pulveri un sāli izsijātus miltus un samīcīju elastīgu mīklu. To sadalīju divās vienādās daļās, saplacināju, ietinu pārtikas plēvītēs un uz pusstundu ievietoju saldētavā.
Plūmes labi nomazgāju, apsusināju, pārgriezu uz pusēm un izņēmu tām kauliņus. Katru pusīti vēl sagriezu divās daļās. Svaigo sieru “Ricotta” saputoju kopā ar olu un pūdercukuru viendabīgā masā.
Mīklu izņēmu no saldētavas. Vienu pusi sarīvēju uz rupjās rīves un izlīdzināju ar cepamo papīru izklātās veidnes apakšā, mazliet piespaidot. Virs mīklas kārtas savukārt izlīdzināju svaigā siera pildījumu, bet virs tā izkārtoju sagrieztās plūmes, ko vēl pārkaisīju ar cukura un kanēļa maisījumu. Pāri visam uzrīvēju atlikušo mīklas pusi. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī vismaz 40 minūtes. Gatavo pīrāgu atdzesēju un sagriezu gabaliņos.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 13.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties