Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Spinātu un tomātu salāti ar paipalu oliņām

● Spināti, vārītas paipalu oliņas,
● svaigi tomāti,
● majonēze,
● 2 ķiploka daiviņas,
● svaigi malti pipari garšai.

Ko darīt, ja iegādāti spināti? Jāmācās tos baudīt, kaut vai tādēļ, ka spinātu lapas ir veselīgas, jo satur daudz olbaltumvielu, ogļhidrātus, C un B vitamīnus, karotīnu un minerālvielas, īpaši kalciju, magniju un dzelzi.

Zaļās spinātu lapiņas noskaloju, apsusināju papīra dvielī un ar rokām saplucināju. Izvārīju paipalu oliņas – parasti tās vāru trīs minūtes. Pēc tam nolobīju čaumaliņas un oliņas pārgriezu uz pusēm. Tomātus noskaloju, apsusināju un sagriezu daiviņās. Majonēzei vēl piejaucu spiedē sasmalcinātas pāris ķiploka daiviņas.

Visu kārtoju uz šķīvja un pārkaisīju svaigi maltus piparus. Pavasarīgi, krāšņi un gardi!

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.