● 0,5 l skābpiena produkta “Rjaženka”,
● 3 olas,
● 300 gramu (vai mazāk) vārīta šķiņķa vai desas,
● 3 svaigi gurķi,
● sīpoli lociņi,
● dilles,
● sāls.
ŠOREIZ, vadoties pēc atrastās receptes, aukstās zupas pagatavošanai izmantoju rjaženku. Šo skābpiena produktu ar svaiga krējuma garšu un viegli rūsgano krēma krāsu biju iegādājusies ar bifidobaktērijām. Rjaženka ir ar maigāku garšu atšķirībā no kefīra. Izrādās – tās dzimtene ir Ukraina.
Olas izvārīju, atdzesēju aukstā ūdenī, nolobīju un sagriezu gabaliņos. Gurķus un zaļumus noskaloju un apsusināju. Gurķus un vārītu cūkgaļu (derēs arī desa, lai gan veselīgāk, protams, te būtu izmantot, piemēram, vārītu vai sautētu vistas vai tītara gaļu) sagriezu nelielos kubiņos, lociņus un diļļu zaļumus sasmalcināju. Visas sastāvdaļas bļodā samaisīju un pārlēju ar rjaženku. Šāda aukstā zupa ir bieza, tāpēc to pēc vajadzības varam atšķaidīt ar aukstu novārītu ūdeni līdz vēlamajai konsistencei. Arī sāli pievienojam pēc garšas.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 13.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties