● svaigi kāposti – 500 g,
● 2 svaigi gurķi,
● 1 sīpols,
● diļļu zaļumi,
● augu eļļa – 2 ēd.k.,
● citrona sula – 1 ēd.k.,
● sāls – 1 tējk.,
● cukurs – 1 tējk.,
● malti melnie pipari.
Gabalu kāposta noskaloju, apsusināju un sasmalcināju. Piekaisīju sāli un cukuru un ar rokām paspaidīju, lai sāk izdalīties sula. Gurķus nomazgāju, nomizoju un sagriezu salmiņos. Nomizotu sīpolu sagriezu pusripiņās. Diļļu zaļumus sasmalcināju.
Kāpostus, gurķus, sīpolus un dilles liku bļodā, piekaisīju piparus pēc garšas, pielēju eļļu un citrona sulu un visu samaisīju. Rotāju ar svaigu gurķu ripiņām un dillītēm.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 12.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties