Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Svaigie ķirbju, burkānu un tomātu salāti

● Gabals ķirbja,
● burkāns,
● tomāts,
● puravs,
● skābais krējums,
● majonēze vai bezpiedevu jogurts,
● sāls.

Rudenī, kad ķirbji jau novākti, tos iespējams izlietot ne tikai izgrebtiem Halovīna dekoriem, bet arī gardu maltīšu – gan sāļāku, gan saldāku – pagatavošanai. Lieliski garšos arī šādi salāti.

Ķirbja gabalu – to varam ņemt pat proporcionāli vairāk nekā citas salātu sastāvdaļas – nomizoju un sarīvēju uz rupjās rīves. Svaigu burkānu nomazgāju, notīrīju un arī sarīvēju. Purava balto daļu sagriezu pusgredzenos. Gabaliņos sagriezu tomātu. Visu, piekaisot arī sāli pēc garšas, samaisīju ar mērci, ko šoreiz pagatavoju, sajaucot kopā skābo krējumu ar majonēzi, taču droši vien tai varam izmantot arī veselīgāko bezpiedevu jogurtu.

Baudot šos svaigos salātus, ķirbja garša nemaz nebija jūtama.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.