• 500 gramu plūmju,
• 250 gramu miltu,
• 180 gramu sviesta,
• 180 gramu cukura,
• 4 lielas olas,
• 1 tējkarote vaniļas cukura,
• ½ tējkarotes cepamā pulvera,
• 2 tējkarotes pūdercukura,
• kanēlis,
• mētru lapiņas.
Un te – šoruden jau kārtējais, taču atkal citādāks un tāpēc ne mazāk garšīgs pīrāgs ar plūmēm, ko izcepu, jo tās veikalā vēl aizvien kārdināja paveikt šo darbiņu. Maigs un ar patīkamu skābumiņu. Domāju, ka arī ar āboliem tas varētu izdoties.
Mīklai mīkstu sviestu saputoju ar cukuru un vaniļas cukuru gaisīgā masā. Pa vienai pievienoju olas, turpinot putot. Piekaisīju kopā ar cepamo pulveri izsijātus miltus un samaisīju pabiezu mīklu.
Plūmes nomazgāju, pārgriezu uz pusēm un izņēmu kauliņus. Pusītes sagriezu daiviņās. 26 centimetru diametra veidni ar noņemamo gredzenu izklāju ar cepamo papīru, ko ieziedu ar sviestu un izkaisīju ar rīvmaizi. Veidnē izlīdzināju mīklu un virs tās pa apli izkārtoju plūmju daiviņas. Cepu pīrāgu līdz 160 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram stundu. Gatavu to izņēmu no krāsns un atdzesēju istabas temperatūrā. Pēc tam pārkaisīju ar pūdercukura un kanēļa maisījumu un rotāju ar mētru lapiņām.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 14.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties