Trešdiena, 12. novembris
Ojārs, Rainers, Nellija
weather-icon
+4° C, vējš 1.44 m/s, D vēja virziens

Upeņu mafini ar timiānu

Sastāvdaļas:
◆ 100 g pūdercukura,

100 g brūnā cukura,
◆ 2 olas,
◆ 125 ml olīveļļas,

250 ml piena,
◆ timiāna lapiņas,
◆ tējkarote vaniļas
ekstrakta,
◆ 180 g kviešu miltu,
◆ 180 g rīsu
miltu,
◆ 40 g kartupeļu vai pārtikas cietes,
◆ 1
ēdamkarote cepamā pulvera,
◆ ½ tējkarotes sāls,

100 g baltās šokolādes vai šokolādes čipsu,
◆ 150 g
upeņu.

Cukurus, olas, olīveļļu,
pienu, timiāna lapiņas un vaniļas ekstraktu liek bļodā un sakuļ
līdz viendabīgai masai. Atsevišķā bļodā liek miltus, cieti,
cepamo pulveri, sāli un samaisa kopā. Sausās sastāvdaļas
pievieno iepriekš iegūtajai masai. Maisa, līdz veidojas gluda,
vienveidīga masa. Pievieno gabaliņos sagrieztu šokolādi vai
šokolādes čipsus un upenes. Pilda kēksiņu formiņās.
Cepeškrāsnī cep 180 grādos 20‒25 minūtes. Kad mafini gatavi,
ja vēlas, tos var dekorēt, glazēt ar izkausētu balto šokolādi.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.