Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Vafeļu sirsniņas ar āboliem

foto: Brigita Skaistkalne

● 3 olas,
● 2 ēdamkarotes cukura,
● šķipsniņa sāls,
● 50 gramu sviesta,
● 230 mililitru piena,
● 1 tējkarote cepamā pulvera,
● 250 gramu miltu,
● 300 gramu nomizotu ābolu.

Ja esat mīksto vafeļu piekritēji, tad garšos arī šādas, pēc Vīnes vafeļu receptes ceptas, vafeles. Un tās nav pārsaldinātas.

Sviestu izkausēju un atdzesēju. Receptē norādītos nosacījumus – atdalīt atsevišķi olu dzeltenumus, ko ar mikseri atsevišķi saputot kopā ar cukuru, un baltumus, ko, savukārt, saputot kopā ar sāli un iecilāt jau gatavā mīklā, – gan neizpildīju. Bļodā iesitu visas trīs olas, tad pievienoju gan cukuru, gan sāli un visu sakūlu. Pieliku sviestu, atkal pakūlu. Tad pielēju pienu istabas temperatūrā, apmaisīju, piekaisīju ar cepamo pulveri sajauktus miltus un atkal samaisīju, lai nav kunkuļu. Visbeidzot iejaucu uz vidēji rupjas rīves sarīvētus ābolus. Masu ar karoti liku uzkarsētā vafeļu cepamajā pannā un cepu līdz zeltainumam.

– Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.