● 200 gramu vārītas cūkas mēles,
● 200 gramu konservētu sarkano pupiņu,
● 150 gramu Korejas burkānu,
● majonēze,
● sāls,
● sīpolu lociņi.
Ja ir izdevies iegādāties vārītu cūkas mēli vai arī ir apņēmība to izvārīt pašiem, tā lieliski noder gardu un sātīgu salātu pagatavošanai, arī gaidāmo gada nogales svētku galdā tie iederēsies.
Mēli sagriezu salmiņos. Konservētajām pupiņām nolēju šķidrumu un tās noskaloju, tad piemaisīju mēlītēm. Korejas burkānus sagriezu smalkāk un pievienoju abām pārējām sastāvdaļām. Piekaisīju sāli, cik šķita vajadzīgs, pieliku majonēzi un visu samaisīju. Gatavos salātus pārkaisīju ar sasmalcinātiem sīpolu lociņiem un vēl kādu laiciņu paturēju ledusskapī, lai labāk ievelkas.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 13.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties