Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Veselīgi cepumi ar rabarberu gabaliņiem

● 150 gramu pilngraudu miltu,
● 150 gramu kviešu miltu,
● 100 gramu cukura,
● 120 gramu auksta sviesta,
● apmēram 200 gramu rabarberu,
● 125 grami (1/2 glāzes) kefīra,
● 2 tējkarotes cepamā pulvera, šķipsniņa sāls.

Kādēļ gan nepanašķēties ar pašceptiem cepumiem? Un pat olas te nav nepieciešams pievienot.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Vispirms bļodā samaisīju mīklas sausās sastāvdaļas: kviešu un pilngraudu auzu miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli. Pēc tam pierīvēju aukstu sviestu un saberzu drupatās. Tad pielēju kefīru un visu samaisīju. Visbeidzot iejaucu arī nelielos gabaliņos sagrieztus rabarberus.

Ar karoti liku mazliet ķepīgo mīklu uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, tā, lai veidojas cepumiņi, un ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz 20 – 25 minūtēm. Ilgums atkarīgs no cepumu biezuma un tā, vai tos vēlamies kraukšķīgus tikai no ārpuses un ar mazliet mīkstāku vidiņu, vai cietākus.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.