Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Zaļā spinātu un rīsu krēmzupa

● 120 gramu apaļgraudu rīsu,
● 250 gramu spinātu,
● 450 mililitru vistas buljona,
● 50 gramu sviesta,
● 1 sīpols,
● 3 ķiploka daiviņas,
● 1 ola,
● 50 mililitru liesa saldā krējuma,
● 2 ēdamkarotes svaigi spiestas citrona sulas,
● malti pipari,
● šķipsniņa malta muskatrieksta,
● sāls.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lai izmēģinātu šo recepti, uzvārīju 400 mililitru ūdens, iebēru tajā šķipsnu sāls, apaļgraudu rīsus un uzliku katlam vāku. Kad tā saturs uzvārījās, samazināju plīts karstumu un vārīju rīsus apmēram 20 minūtes.

Tikmēr nomizoju un sasmalcināju sīpolus un ķiplokus. Pannā izkausēju sviestu un liku tos apcepties līdz zeltainumam. Pēc tam pievienoju spinātus (tik daudz gan, cik receptē norādīts, iegādātajā iepakojumā nebija, taču gatavā zupa tāpat ieguva skaisti zaļu toni) un karsēju, līdz lapiņas jau bija sakritušās. Pannas saturu pievienoju izvārītajiem rīsiem katlā, pielēju arī 400 mililitru buljona, piekaisīju garšvielas un vārīju apmēram piecas minūtes. Minūti pirms gatavības vēl iemaisīju ar atlikušo buljonu saputotu olu un pielēju citrona sulu.

Gatavo zupu nedaudz padzesēju un sablendēju. Katlu atkal cēlu uz uguns un iemaisīju saldo krējumu. Zupai vēl varam pievienot arī svaiga timiāna lapiņas. Šoreiz to “rotāju” ar kūpināta laša gabaliņiem, taču bez tā varam arī iztikt.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.