● 1 ziedkāposta galviņa,
● 1 sīpols,
● 2–4 ķiploka daiviņas,
● sēnes (pēc izvēles),
● mazs cukīni,
● spināti,
● 5–6 saulē kaltēti tomāti eļļā,
● 5–6 ķiršu tomātiņi,
● 1/2 glāzes buljona,
● olīveļļa,
● sāls,
● pipari,
● sautēta gaļa (pēc izvēles).
Ziedkāpostu sadalīju rozetītēs un smalki sakapāju. Izmantoju konservētos sagrieztos šampinjonus savā sulā, tiem nolēju šķidrumu. Sīpolus un ķiplokus notīrīju un sasmalcināju. Cukīni sagriezu pusripiņās. Smalkāk sagriezu saulē kaltētos tomātus, bet ķiršu tomātiņus pārgriezu uz pusēm.
Dziļajā pannā uzkarsētās pāris ēdamkarotēs olīveļļas apmaisot sacepu sīpolus un sēnes, līdz sīpoli kļuva caurspīdīgi un sēnes brūnganas. Pieliku ķiplokus un pacepu vēl apmēram minūti. Pievienoju ziedkāpostus, cukīni pusripiņas un sasmalcinātos saulē kaltētos tomātus. Visu pārlēju ar buljonu un lēni zem vāka sautēju, līdz dārzeņi kļuva mīksti. Pannā jābūt pavisam nelielam šķidruma daudzumam. Ja tas iztvaikojis, to varam mazliet pieliet klāt. Pēc tam pievienoju spinātu lapiņas un sagrieztus mazos tomātiņus. Ēdienu, lai tas būtu vēl sātīgāks, šoreiz papildināju, piejaucot arī labas kvalitātes sautētas liellopu gaļas konservus. Maisot visu vēl pakarsēju, sāls un pipari – pēc garšas.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 12.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties