Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Ziedkāposti un burkāni ar cāļa krūtiņas fileju

● 1 cāļa krūtiņas fileja,
● ½ ziedkāposta galviņas,
● 1 burkāns,
● 1 sīpols,
● 1 – 2 ķiploka daiviņas,
● ¼ glāzes vistas buljona,
● 2 ēdamkarotes citrona sulas,
● citrona miziņa garšai, augu eļļa,
● sāls un citas garšvielas pēc izvēles.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Cāļa krūtiņas fileju noskaloju, apsusināju papīra dvielī un sagriezu mazākos gabalos. Pannā, kuru iespējams izmantot arī gatavošanai cepeškrāsnī, uzkarsēju augu eļļu un apcepu gaļu no abām pusēm. Pēc tam no pannas noņēmu.

Pannā liku notīrītus un pusgredzenos sagrieztus sīpolus un burkānus un apcepu, līdz sīpoli kļuva caurspīdīgi. Ziedkāpostu sadalīju rozetītēs, pēc tam pievienoju dārzeņiem pannā un pacepu vismaz divas minūtes. Tad pieliku spiedē sasmalcinātus ķiplokus, sāli un citas garšvielas, kā arī citrona sulu un rīvētu citrona miziņu. Pielēju buljonu un visu uzvārīju. Visbeidzot virs dārzeņiem izkārtoju arī apceptās cāļa filejas, pannu pārsedzu ar foliju un ievietoju līdz 190 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz 15 – 20 minūtēm. Viegls un garšīgs dārzeņu ēdiens ar maigu cāļa gaļu.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.