● 4 olas,
● cukurs – 120 g,
● milti – 75 g,
● kakao pulveris – 30 g,
● cepamais pulveris – 1 tējk.,
● vaniļas cukurs garšai.
Pildījumam:
● mandarīni ~ 800 g,
● 35% saldis krējums – 200 ml,
● krēmsiers – 300 g,
● pūdercukurs – 50 g,
● vaniļas cukurs,
● saldā krējuma biezinātājs.
OLAS AR CUKURU, pat neatdalot baltumus un dzeltenumus, un vaniļas cukuru ar mikseri putoju, līdz masa kļuva gaisīga un palielinājās apjomā. Pievienoju trīs ēdamkarotes izsijātu miltu ar divām ēdamkarotēm kakao pulvera, piekaisot arī strīķētu tējkaroti cepamā pulvera. Mīklu lēju uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. To šoreiz pirms tam vēl mazliet ietaukoju ar augu eļļu un izkaisīju ar kakao pulveri, lai biskvītu vēlāk būtu vieglāk no papīra atbrīvot. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes. No krāsns izņemtu gatavo biskvītu uz plāts pārsedzu ar tīru cepamā papīra loksni un dvieli, apmetu plāti otrādi un noņēmu izlietoto cepampapīru, bet biskvītu ar dvieļa un tīrā papīra palīdzību sarullēju un atdzesēju.
Mandarīnus nomizoju un sadalīju daiviņās. Saldo krējumu saputoju ar pūdercukuru un vaniļas cukuru. Putojot, pēc izvēles, vēl varam pievienot arī saldā krējuma biezinātāju – piekaisīju apmēram pusi mazās paciņas. Pieputoju klāt arī krēmsieru un ar pagatavoto viendabīgo balto masu, nedaudz no tās atstājot kūkas rotāšanai, pārsmērēju biskvītu. Visu bagātīgi pārliku ar mandarīnu daiviņām un uzmanīgi satinu ruletē. To ievietoju ledusskapī sastingšanai, pēc tam greznoju ar krēmu, mandarīnu daiviņām un svaigām avenēm. Gardi gan!
— Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 13.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties